Viac než rok nepoznal pocit prehry. Rodriho pozoruhodná séria sa skončila

Rodri v drese Manchestru City
Rodri v drese Manchestru City (Autor: REUTERS)
SITA|18. apr 2024 o 13:57

Defenzívny záložník úradujúceho anglického majstra sa stal počas ostatných mesiacov symbolom neporaziteľnosti „Citizens“.

BRATISLAVA.Španielsky stredopoliar Rodri v službách futbalového Manchestru City prišiel v stredajšej odvete Ligy majstrov 2023/2024 proti Realu Madrid o 66-zápasovú sériu bez prehry.

Dvadsaťsedemročný Madridčan sa stal počas ostatných mesiacov symbolom neporaziteľnosti "The Citizens", pričom jeho úctyhodná šnúra trvala viac ako rok.

Rodrigo Hernández Cascante predtým ostatný raz zažil v drese manchesterského mužstva prehru ešte 5. februára 2023, keď nad sily úradujúceho anglického šampióna bol Tottenham Hotspur.

Odvtedy Manchester City v zostave s Rodrim dosiahol 52 víťazstiev, 14 remíz a získal päť cenných trofejí.

Ako "chutí" prehra v drese manchesterského mužstva, okúsil Rodri až v stredu, keď tím Pepa Guardiolu podľahol madridskému Realu po strelách zo značky pokutového kopu a neobháji minulosezónny triumf v Lige majstrov.

Počas uvedenej Rodriho série Manchester City prehral v riadnom hracom čase dovedna päťkrát - v Ligovom pohári nestačil na Newcastle United a v rámci Premier League si naňho "vyšliapli" Brentford, Wolverhampton, londýnsky Arsenal a Aston Villa.

Všetkých týchto päť stretnutí malo jeden spoločný znak, ani do jedného z nich nezasiahol spomenutý španielsky reprezentant.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Viac než rok nepoznal pocit prehry. Rodriho pozoruhodná séria sa skončila