Plzeň ide do odvety s Fiorentinou nabudená. Bude veľmi náročná, hovorí Koubek

Plzeň - Fiorentina
Plzeň - Fiorentina (Autor: TA SR/AP)
TASR|18. apr 2024 o 00:00

Viktoria chce nadviazať na výkon z domáceho šlágru.

BRATISLAVA. Futbalisti OSC Lille musia vo štvrtkovej štvrťfinálovej odvete Európskej konferenčnej ligy proti Aston Ville doháňať jednogólové manko, v Birminghame prehrali 1:2.

Zápas vedie ako hlavný rozhodca slovenský arbiter Ivan Kružliak, na čiarach mu budú asistovať jeho krajania Branislav Hancko a Ján Pozor.

Fiorentina, ktorá vlani postúpila až do finále EKL, privíta Viktoriu Plzeň. V Štruncovych sadoch sa pred týždňom zrodila bezgólová remíza.

Konferenčná liga - odvety štvrťfinále

Štvrtok 18. apríla:

18.45 h OSC Lille - Aston Villa

/Rozhodca: Ivan KRUŽLIAK (SR), prvý zápas: 1:2/

18.45 h AC Fiorentina - Viktoria Plzeň

/Rozhodca: Jesús Gil Manzano (Šp.), prvý zápas: 0:0/

21.00 h PAOK Solún - FC Bruggy

/Rozhodca: Davide Massa (Tal.), prvý zápas: 0:1/

21.00 h Fenerbahce Istanbul - Olympiakos Pireus

/Rozhodca: Tobias Stieler (Nem.), prvý zápas: 2:3/

Hráči Aston Villy sa naladili na odvetu s Lille cenným víťazstvom 2:0 na pôde Arsenalu Londýn, ktorým zosadili Londýnčanov z čela tabuľky Premier League.

"V Lille musíme ukázať mentálnu i fyzickú silu. Nebudeme hrať na remízu, od úvodných minút pôjdeme za víťazstvom. Lille má silný tím, no verím, že sa presadí naša kvalita," uviedol pre klubový web Aston Villy brazílsky obranca Diego Carlos.

Lille bolo v základnej A-skupine so Slovanom Bratislava a v predošlej fáze vyradilo Strum Graz, na ktorý nestačil slovenský majster v play off o osemfinále.

Vo francúzskom tíme pôsobí aj slovenský brankár Adam Jakubech, ktorý však nenastúpil v ostrom zápase od svojho príchodu v júni 2021.

Fenerbahce Istanbul, súper Spartaka Trnava z H-skupiny, čaká odveta proti Olympiakosu Pireus, ktorý doma zvíťazil 3:2.

Kde sledovať v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Plzeň chce vo Florencii nadviazať na výkon z víkendového duelu najvyššej českej súťaže, v ktorom zdolala Slaviu Praha 1:0 vďaka gólu Pavla Šulca z 87. minúty.

"Bol to skvelý tímový výkon, všetci hráči do bodky splnili taktické pokyny. Je to veľké povzbudenie pred odvetou na pôde Fiorentiny, ktorá bude veľmi náročná. Určite nám padlo vhod, že sme hrali proti Slavii už v sobotu a mali sme tak deň navyše na prípravu na odvetu EKL," zdôraznil kouč českého tímu Miroslav Koubek.

V kádri "Viktorky" figurujú aj dvaja Slováci - stredopoliar Erik Jirka a brankár Marián Tvrdoň.

Fiorentina nezvládla vlaňajšie pražské finále proti West Hamu (1:2), ktorý momentálne pôsobí v Európskej lige.

Víťaz taliansko-českej konfrontácie nastúpi v boji o finále proti lepšiemu zo stretnutia FC Bruggy - PAOK Solún, belgický tím zvíťazil doma 1:0. Fiorentina bojuje o svoju prvú trofej od roku 2001, keď získala Taliansky pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Plzeň ide do odvety s Fiorentinou nabudená. Bude veľmi náročná, hovorí Koubek