Kružliak dal Martínezovi dve žlté, no nevylúčil ho. Brankára zachránilo menej známe pravidlo

Druhá žltá karta pre Martinéza.
Druhá žltá karta pre Martinéza. (Autor: Project Football - X)
Ivan Mriška|18. apr 2024 o 22:48

Aston Villa postúpila do semifinále Európskej konferenčnej ligy.

LILLE. V 39. minúte uvidel žltú kartu za zdržovanie hry. V penaltovom rozstrele zápasu Európskej konferenčnej ligy Lille - Aston Villa ukázal rozhodca Ivan Kružliak brankárovi hostí Emilianovi Martínezovi aj druhú žltú, no nevylúčil ho.

Na štadióne nastal zmätok, slovenský arbiter však rozhodol správne. Majstra sveta zachránilo menej známe pravidlo, podľa ktorého sa žlté karty do rozstrelu neprenášajú.

"Verbálne napomenutia, varovania a napomenutia ŽK, ktoré boli udelené v priebehu stretnutia, sa neprenášajú do penaltového rozstrelu," stojí v pravidlách.

Martínez po zahodenej penalte domácich gestikuloval k divákom. Kružliak ho napomínal, no v gestách pokračoval.

Po druhej karte zostal argentínsky gólman zaskočený, pri ďalších pokusoch súpera bol už pokojnejší.

Kuriózny moment si všimlo aj viacero zahraničných médií. "Hoci to bola jeho druhá žltá v zápase, bývalý hráč Arsenalu sa vyhol vylúčeniu," píše talksport.com

"Je mi ľúto, že to poviem, ale bol to príšerný verdikt rozhodcu," chybne uviedol komentátor TNT Sports Paul Dempsey, ktorý nevedel o tomto pravidle. Kružliak naopak áno, za čo si zaslúži pochvalu.

Argentínsky brankár po zápase priznal, že o tomto pravidle takisto nevedel. Druhá žltá však podľa neho nebola správne udelená.

"Chýbala lopta, a tak som požiadal chlapca, aby ju podal. A dostal som kartu? Jednoducho nerozumiem pravidlám," obhajoval sa pre TNT Sports.

Martínez sa stal hrdinom štvrťfinále, keď v poslednej sérii zneškodnil pokus Benjamina Andrého a zariadil anglickému celku postup.

Po poslednej chytenej penalte sa na chvíľu pozrel na rozhodcu a potom "spustil" svoje typické oslavné tance. Aston Villa sa do semifinále európskeho pohára dostala do prvýkrát od roku 1982.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Kružliak dal Martínezovi dve žlté, no nevylúčil ho. Brankára zachránilo menej známe pravidlo