Lotyšsko na MS v hokeji 2024
Lotyšsko
MS v hokeji 2024
18.05.2024, Skupina B
2 - 7
0:2, 2:4, 0:1
Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko

Lotyši naznačili, že Švédi sú hrateľní. Favorit všetko zamietol v rekordnej polminúte

Gólové oslavy Jonasa Brodina s jeho spoluhráčmi v zápase Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (6)
Gólové oslavy Jonasa Brodina s jeho spoluhráčmi v zápase Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. máj 2024 o 14:57 (aktualizované 18. máj 2024 o 15:53)

Hokejisti Švédska dnes zdolali Lotyšsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina B

Lotyšsko - Švédsko 2:7 (0:2, 2:4, 0:1)

Góly: 23. Daugavinš, 24. Mamčics (Dzierkals) – 5. Dahlin (Olofsson), 7. Brodin (M. Johansson, Kempe), 33. Zetterlund (Lundeström), 34. Zetterlund, 34. Eriksson Ek (M. Johansson, Heed), 36. Pettersson (Burakovsky, Raymond), 59. M. Johansson (Holmberg, Bengtsson).

Rozhodcovia: Campbell (Kan.), Hronský – Durmis (SR), Gustafson (USA), vylúčení: 9:5 na 2 min., navyše Dahlin 5+DKz za faul lakťom, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

Diváci: 9109

Lotyšsko: Merzlikins (36. Vitols) - Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile, Bergmanis – Daugavinš, Abols, Ri. Bukarts – Ro. Bukarts, Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Krastenbergs – Tralmaks, Egle, Gavars

Švédsko: Gustavsson – Karlsson, Pettersson, Heed, Hedman, Dahlin, Brodin, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Burakovsky, Holmberg, Raymond – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Fröden, L. Johansson, Grundström – Sörensen

OSTRAVA. Hokejisti Švédska zvíťazili v sobotňajšom zápase v skupine B na MS v hokeji 2024 nad Lotyšskom 7:2.

Jedným z rozhodcov tohto zápasu bol Slovák Tomáš Hronský, čiarovým jeho krajan Oto Durmis.

Lotyši nastúpia na svoj predposledný zápas v základnej skupine v nedeľu od 20.20 h proti Slovensku, Švédov čakajú po dni voľna v pondelok 20. mája od 16.20 Francúzi.

VIDEO: Zostrih zápasu Lotyšsko - Švédsko

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024

Fotogaléria zo zápasu Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

I. tretina:

Prvá tretina priniesla veľkú prevahu Švédov. Severania sa do súpera zahryzli a už v siedmej minúte viedli o dva góly. Prvý dal strelou spomedzi kruhov Rasmus Dahlin, a o chvíľu neskôr skóroval z druhej vlny Jonas Brodin. Lotyši mali len pár šancí, delovka Jaksa skončila iba na žŕdke.

II. tretina:

V zaujímavom druhom dejstve najskôr Lotyši v priebehu 23 sekúnd vyrovnali zásluhou Kasparsa Daugavinša a Robertsa Mamčicsa a mohli ísť aj do vedenia. Po nešetrnom faule Dahlina totiž hrali päťminútovú presilovku, no severania sa ubránili.

Potom prišla švédska lavína, v priebehu 26 sekúnd dali Tre Kronor tri góly, čím vytvorili nový rekord šampionátu. Dvakrát sa presadil Fabian Zetterlund a raz Joel Eriksson Ek. Skóre 2. tretiny uzavrel Marcus Pettersson už do bránky Eriksa Vitolsa, ktorý nahradil Elvisa Merzlikinsa.

Dvakrát sa presadil Fabian Zetterlund a raz Joel Eriksson Ek. Skóre 2. tretiny uzavrel Marcus Pettersson už do bránky Eriksa Vitolsa, ktorý nahradil Elvisa Merzlikinsa.

III. tretina:

Skóre zápasu uzavrel v tretej tretine v 58. minúte Marcus Johansson, ktorý strelil siedmy gól Švédska.

Hlasy po zápase

Erik Karlsson, kapitán Švédska: "Je to zaslúžené víťazstvo, boli sme lepší. Pritom sme dnes asi fyzicky a psychicky nemali najlepší deň. Ako keby sme nevedeli zo seba dostať všetky sily. Ale sme radi, že máme isté štvrťfinále."

Rodrigo Abols, útočník Lotyšska: "V druhej tretine sme si vypracovali veľkú šancu na obrat, ale v päťminútovej presilovke sme nič nevymysleli. Stratili sme dynamiku a potom sme začali robiť zlé rozhodnutia s pukom. Tím ako je Švédsko vás za to prinúti zaplatiť."


Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Lotyši naznačili, že Švédi sú hrateľní. Favorit všetko zamietol v rekordnej polminúte