Barcelona si vylieva zlosť z prehry v El Clásicu na rozhodcovi. Točí sa tu toľko peňazí, vravia (Sportnet podcast)

Momentka z El Clásica.
Momentka z El Clásica. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. apr 2024 o 10:05

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 23. apríl, a v tento deň oslavuje svoje 41. narodeniny bývalá slovenská tenistka a víťazka siedmich titulov na okruhu WTA v dvojhre a semifinalistka Australian Open v roku 2008 Daniela Hantuchová.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Nitra má blízko k extraligovému titulu

Juraj Slafkovský má za sebou výbornú druhú sezónu v severoamerickej NHL. Po ťažšom rozbehu ju zakončil vynikajúcimi výkonmi aj štatistikami. Jeho zlepšenie sa nedá poprieť.

Montreal Canadiens ho vnímajú ako súčasť klubovej budúcnosti. Preto by sa už čoskoro mohol dočkať predĺženia kontraktu.

Špekuluje o tom popredný insider Elliotte Friedman v najnovšej epizóde jeho pravidelnej rubriky "32 Thoughts". Košičan má zmluvu ešte na ďalší rok.

Ak by sa s ním vedenie Montrealu dohodlo už teraz, teda v ročnom predstihu, zvýšilo by to šance, že mu nebudú musieť dať také množstvo peňazí, aké by si zapýtal v lete 2025.

Ak bude pokračovať v zlepšovaní v raketovom tempe, jeho cena rýchlo porastie. Druhý ročník v NHL zakončil ako 20-gólový a 50-bodový hráč.

Viac k téme:

Kto posilní reprezentáciu na MS?

Futbalisti Realu Madrid majú po El Clasicu titul v španielskej lige na dosah. V nedeľu dokázali v prestížnom súboji na domácej pôde dvakrát zmazať náskok Barcelony a Jude Bellingham im gólom v nadstavení na 3:2 zabezpečil 11-bodový náskok na čele tabuľky.

Šesť kôl pred koncom tak boj o obhajobu už považuje za stratený aj kouč Barcelony Xavi Hernandez, podľa ktorého je však výsledok nespravodlivý a absenciu gólovej technológie v La Lige označil za hanbu.

"Ak chceme byť najlepšou ligou na svete, potrebujeme aj v tomto napredovať a takúto technológiu musíme mať. Je to hanba,” povedal Xavi. Vrátil sa k momentu z 28. minúty za stavu 1:1, keď Lamine Yamal po rohovom kope loptu šikovne tečoval a brankár domácich Andrij Lunin ju možno vytiahol už spoza bránkovej čiary.

Arbitri však ani po dlhom skúmaní s pomocou VAR nedokázali potvrdiť, že lopta bola celým objemom za čiarou a tak sa pokračovalo za nezmeneného stavu.

K spornej situácii sa vyjadril aj brankár Marc-Andre ter Stegen: "Je to hanba pre futbal, nemám slov. V tomto svete sa točí toľko peňazí a chýbajú na to, čo je najdôležitejšie."

Prezident Barcelony Joan Laporta zasa v pondelok vyhlásil, že bude požadovať opakovanie zápasu s Realom Madrid v prípade preukázania chyby rozhodcov.

Laporta požiadal, aby Španielska futbalová federácia (RFEF) a komisia rozhodcov, poslali Barcelone všetky zábery kontroverzného momentu a zvukové záznamy rozhovorov rozhodcov.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Barcelona si vylieva zlosť z prehry v El Clásicu na rozhodcovi. Točí sa tu toľko peňazí, vravia (Sportnet podcast)