Budú Ukrajinci bojkotovať olympiádu v prípade účasti Rusov? (Sportnet podcast)

Ukrajinskí športovci na Európskych hrách.
Ukrajinskí športovci na Európskych hrách. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. dec 2023 o 09:00

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok 7. december a v tento deň oslavuje svoje 67. narodeniny legendárny basketbalista Boston Celtics a trojnásobný šampión NBA Larry Bird.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Koch mohol byť ďalší

Slovenský obranca Patrik Koch bol povolaný do prvého tímu Arizony Coyotes. V prípade jeho nasadenia v zápase by šlo o tretieho slovenského debutanta v tejto sezóne NHL.

Napodobnil by Martina Pospíšila a Šimona Nemca. Koch bol však po niekoľkých hodinách preradený späť na farmu.

Dvadsaťšesťročný obranca sa mohol stať 97. slovenským hráčom so štartom v NHL, navyše, debutovať mohol v deň svojich narodenín. V doterajšom priebehu AHL nastúpil v drese tímu Tucson Roadrunners do 14 zápasov. Do štatistík si pripísal jeden gól a tri asistencie.

V Amerike hráva medzi profesionálmi len prvý rok. "Kojoti" si tvrdého beka vyhliadli v minulom ročníku vo Vítkoviciach či v drese slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. Podpísal tu ročný kontrakt.

Viac k téme:

Budú Ukrajinci bojkotovať olympiádu?

Vojnový konflikt na Ukrajine, ktorú vo februári 2022 napadli ruské vojská, výrazne zasiahol aj svetový šport.

Mnoho ruských športovcov sa ocitlo v medzinárodnej izolácii, neštartujú na vrcholných podujatiach, Rusko neorganizuje žiadne veľké šampionáty, prestížne preteky či turnaje.

Budú Rusi napriek pretrvávajúcej vojne štartovať na olympijských hrách 2024 v Paríži? A za akých podmienok?

O prípadnej účasti ruských športovcov na OH 2024 debatovali v utorok v Lausanne zástupcovia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a zástupcovia medzinárodných športových federácií.

K výsledkom stretnutia a k aktuálnej situácii sme na našom webe sportnet.sk pripravili odpovede na najdôležitejšie otázky. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Budú Ukrajinci bojkotovať olympiádu v prípade účasti Rusov? (Sportnet podcast)