Gonšenica uspel v konkurencii, na Liptove potvrdil pozíciu tretej lode K1

Adam Gonšenica.
Adam Gonšenica. (Autor: TASR)
TASR|6. máj 2024 o 13:59

Miestenku v tíme si zaistii aj Martikán.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Kajakár Adam Gonšenica potvrdil pozíciu tretej lode v slovenskom reprezentačnom tíme.

Na záverečných nominačných pretekoch v Liptovskom Mikuláši, keď bolo až päť kandidátov v boji o posledné miesto v tíme pre K1, si zapísal 20 bodov za druhé miesto.

Na domácej vode v Liptovskom Mikuláši bojoval aj Matúš Štaffen, ktorý je podľa poradia nominácie štvrtou loďou v reprezentácii.

Už na sobotných tretích nominačných pretekoch v Liptovskom Mikuláši sa rozhodlo, že miestenku do slovenského reprezentačného tímu C1 má istú dvojnásobný olympijský víťaz Michal Martikán.

Pridal sa k Matejovi Beňušovi a Markovi Mirgorodskému. Martikán si miestenku v tíme zaistil po štyroch rokoch.

Poradie nominácie do reprezentačného družstva vodných slalomárov a v kajak krose je tak po dvoch nominačných víkendoch v Čunove a Liptovskom Mikuláši kompletné a Výkonný výbor Slovenskej kanoistiky v najbližších dňoch potvrdí nomináciu na európske a svetové šampionáty.

Prvé tri lode podľa nominácie schválené výkonným výborom v A-tíme, družstve do 23 rokov a juniorskom tíme sa pobijú o európske a svetové tituly.

Už budúci víkend (15. – 19. mája) sa na zrekonštruovanej trati v slovinskom Tacene, ktorú minulý rok zdevastovala povodeň, rozhodne o európskych šampiónoch v hlavnej kategórii.

Juniori a pretekári do 23 rokov budú mať európsky aj svetový šampionát. Od 2. do 7. júla sa v Areáli vodných športov Ondreja Cibáka rozhodne o svetových primátoch a 15. – 18. augusta v poľskom Krakove sa pôjde o európske tituly. Informoval o tom portál canoe.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Gonšenica uspel v konkurencii, na Liptove potvrdil pozíciu tretej lode K1