V kabíne Flyers panuje rozkol. Povedal to sám tréner Tortorella

Hráči Philadelphie Flyers.
Hráči Philadelphie Flyers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|9. sep 2022 o 07:53

John Tortorella vyjadril obavy.

PHILADELPHIA. Klub Philadelphia Flyers najal pred takmer tromi mesiacmi na post hlavného trénera skúseného Johna Tortorellu.

Známy búrlivý kouč sa začal zoznamovať s organizáciou. Našiel aj veci, ktoré bude podľa neho potrebné opraviť.

"Mám veľké obavy o to, v akom stave je kabína," povedal pre Sirius XM NHL Network Radio.

"V lete som chodil tam a späť - žijem v New Yorku a chodieval som do Philadelphie, aby som sa tu usadil, a strávil som istý čas v kancelárii. Bavil som sa s hráčmi, personálom, generálnym manažérom a nie som spokojný s tým, čo sa v klube deje.

Ešte predtým, ako vôbec vkročíme na ľad, musíme vyriešiť štandardy, ktoré budú vládnuť v našej šatni. Na ľade nemôžete urobiť nič, kým toto nemáte v poriadku. Myslím si, že nás v tomto smere čaká kus práce."

Tortorella je 23. hlavným trénerom v histórii klubu. Pred ním klub viedol Mike Yeo, a to od 6. decembra 2021 do 3. mája 2022.

"Letci" zažili hrôzostrašný ročník. Skončili na poslednej priečke v Metropolitnej divízii, v 82 zápasoch vybojovali len 61 bodov. Sezóna vraj rozdelila kolektív.

"Kabína nie je pokope," pokračuje Tortorella. "Hokej je ale tímový šport. A ja cítim, že medzi hráčmi panuje rozkol."

Šesťdesiatštyriročný kouč tak čelí výzve. Sám je známy svojskými praktikami, preto bude zaujímavé sledovať, čo predvedie v takejto nezávideniahodnej situácii.

Ako stály hlavný tréner pôsobil v NHL od roku 2001. Trénoval Tampu Bay Lightning, New York Rangers, Vancouver Canucks a Columbus Blue Jackets. V roku 2004 vyhral Stanleyho pohár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V kabíne Flyers panuje rozkol. Povedal to sám tréner Tortorella