Má talentovaný šípkar skutočne 16 rokov? Dokument ukázal pravdu (Sportnet podcast)

Luke Littler počas finále MS v šípkach.
Luke Littler počas finále MS v šípkach. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. jan 2024 o 07:15

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 4. január, a v tento deň oslavuje svoje 46. narodeniny bývalý slovenský tenista Dominik Hrbatý.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Tri predĺženia v extraligovom kole

V šlágri 32. kola hokejovej Tipos extraligy zvíťazili hráči Spišskej Novej Vsi na ľade Košíc 3:2. Bolo to pre nich štvrté víťazstvo po sebe a na prvom mieste tabuľky majú naďalej sedembodový náskok na Poprad. Hodnotenie výhry trénera Vlastimila Wojnara nájdete v podcaste.

"Kamzíci" z Popradu zvíťazili v Banskej Bystrici 4:1, triumfovali už v jedenástom dueli z uplynulých trinástich. Nitra uspela na ľade Trenčína a potvrdila, že sa jej proti Dukle darí. Triumfovala už vo štvrtom vzájomnom zápase v tejto sezóne. Tabuľku uzatvárajú naďalej hráči Humenného, tí doma podľahli Michalovciam 0:1 po predĺžení.

Brankár Stanislav Škorvánek si pripísal druhé čisté konto v sezóne a aj asistenciu. Tretí zápas po sebe prehrali Zvolenčania, v Liptovskom Mikuláši prehrali 3:4 po nájazdoch. Slovan zaznamenal štvrté víťazstvo za sebou, o jeho triumfe v Nových Zámkoch rozhodol v predĺžení Samuel Takáč. Gólom sa predviedol aj Samson Mahbod, nová posila v kádri Petra Oremusa.

Viac k téme:

Česi nás vysmiali

Veľa ľudí pochybovalo, či s jeho vekom to je naozaj tak. Luke Littler sa dostal do finále majstrovstiev sveta v šípkach 2024. Tento 16-ročný mladík debutoval na svetovom šampionáte a hneď sa dostal do finále, v ktorom vyzval Lukea Humphriesa, ten sa nakoniec radoval z víťazstva.

Už pred finálovým zápasom s Littlerom bolo jasné, že bude svetovou jednotkou, no jeho veľkou túžbou bolo zdvihnúť nad hlavu trofej Sida Waddella. V zápase proti senzácii šampionátu bol pár centimetrov od toho, ale prehrával 2:5 na sety, no vďaka piatim vyhraným setom v rade sa tešil z triumfu 7:4.

Z Londýna si odnáša prémiu pol milióna libier a tiež sa stal hráčom, ktorý na turnaji zaznamenal najviac 180-iek, celkovo sa mu podarilo 73-krát.

Každopádne, ľudia na sociálnych sieťach však nedokázali uveriť, že Littler má len 16 rokov. Ich pochybnosti utvrdil ešte jeden príspevok z roku 2014, ktorý zverejnil autoservis. Ten potvrdzuje, že mladík sa narodil 21. januára v roku 2007 v North Cheshire Hospitals NHS Trust vo Warringtone. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Má talentovaný šípkar skutočne 16 rokov? Dokument ukázal pravdu (Sportnet podcast)