Fantázia! Paňková aj Beňuš získali pre Slovensko olympijské miestenky do Paríža

Zuzana Paňková.
Zuzana Paňková. (Autor: TASR)
SITA|22. sep 2023 o 12:13 (aktualizované 22. sep 2023 o 16:00)

Obaja sa na MS dostali do finále.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome nezískali medailu v piatkových súťažiach na majstrovstvách sveta v anglickom Londýne.

Vo finále sa predstavili dvaja, ale Zuzana Paňková aj Matej Beňuš sa nedostali na pódium. Beňuš v konečnom účtovaní obsadil 7. priečku a Paňková ôsmu pozíciu, obaja vo finále dosiahli horší čas ako v semifinále.

Kto pôjde na olympiádu?

Beňuš síce rovnako ako v semifinále previedol čistú jazdu, ale v záverečnej pasáži stratil príliš veľa času a neatakoval popredné miesta.

Už postupom do finále pre Slovensko získal miestenku na budúcoročné OH do Paríža a v interne kvalifikácii sa dostal na čelo pred Marka Mirgorodského, v hre je aj Alexander Slafkovský.

Slafkovský a Mirgorodský v piatok obsadili 12., resp. 14. post. Rozhodnutie o tom, kto zo Slovákov sa dostane na OH, padne v úvode októbra vo finále Svetového pohára práve v Paríži.

Zlato si vo finále vyjazdil úradujúci olympijský šampión Slovinec Benjamin Savšek, striebro putuje do Francúzska zásluhou Nicolasa Gestina a bronz získal Talian lo Ceccon.

Beňuš na zlato stratil 3,58 sekundy, od medaily ho delilo 2,08 sekundy.

Paňkovej finále nevyšlo

Olympijskú miestenku do Paríža získala pre krajinu Zuzana Paňková medzi kanoistkami.

Vo finále finišovala ôsma, o lepšiu pozíciu ju obrali dotyky na troch bránkach a za Slovenkou skončili iba dve súperky, ktoré minuli aspoň jednu bránku.

Účasťou v Top 10 sa dostala na čelo internej kvalifikácie v boji o olympijskú miestenku. V Lee Valley zaznamenali úspech domáce farby.

Triumfovala Mallory Franklinová pred Kimberley Woodsovou, bronz získala úradujúca olympijská šampiónka v tejto disciplíne Austrálčanka Jessica Foxová.

Slovenka od bronzu zaostala o priepastných 10,13 sekundy.

V hre o medaily budú aj kajakári a kajakárky

Aj v semifinále bola Paňková ôsma, tam však previedla čistú jazdu a za víťaznou Andorrčankou Mónicou Doriou Vilarrublovou zaostala iba o 3,06 sekundy.

Do finále sa nedostali ďalšie dve Slovenky - Emanuela Luknárova obsadila pätnástu a Soňa Stanovská osemnástu pozíciu.

V súťažiach kanoistov a kanoistiek bolo v Lee Valley k dispozícii po 12 miesteniek pre jednotlivé výpravy, z každej krajiny môže účasť pod piatimi kruhmi vybojovať iba jeden pretekár.

V sobotu budú v hre o medaily kajakári a kajakárky, Slovensko bude mať päťčlenné zastúpenie.

O finále budú bojovať Eliška Mintálová, Soňa Stanovská, Jakub Grigar, Martin Halčin a Adam Gonšenica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Fantázia! Paňková aj Beňuš získali pre Slovensko olympijské miestenky do Paríža