V Spišskej Novej Vsi pršali plyšáky. Postarali sa o svetový rekord?

Diváci na Spiši zahádzali ľad plyšovými hračkami.
Diváci na Spiši zahádzali ľad plyšovými hračkami. (Autor: Peter Jesenský)
Daniel Dedina|4. mar 2022 o 11:06

Šance Liptákov klesli, ale ešte sa nevzdávajú.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hoci už môže byť neskoro, v závere základnej časti poriadne ožili. Hokejisti Liptovského Mikuláša zaznamenali po príchode trénera Petra Mikulu najúspešnejšiu sériu v doterajšom priebehu sezóny.

Vyhrali tri zápasy v rade, čo sa im naposledy podarilo v príprave pred štartom ročníka. Zaujímavé je, že všetky tri víťazstvá sa zrodili po samostatných nájazdoch. Liptáci takto vyhrali na Slovane, v Michalovciach i doma s Popradom.

Päť kôl pred koncom základnej časti strácali na Prešov i Nové Zámky osem bodov. Imperatív bodovať nad nimi visel aj vo štvrtkovej dohrávke 42. kola Tipos extraligy v Spišskej Novej Vsi. Body však nutne potrebujú aj domáci.

Dobrá vec, super akcia

Pre Spišiakov to bol prvý zápas od 22. februára. Výnimočný bol aj v inom smere. V rámci charitatívnej akcie mali ľadovú plochu po prvom góle zaplaviť plyšáky, ktoré poputujú deťom do nemocnice.


A keďže tribúny sa pri dodržaní súčasných nariadení naplnili na maximum - 1 800 divákov - zozbieranie hračiek do veľkých nákupných vozíkov chvíľu trvalo. Skóre duelu otváral v 11. minúte Branislav Rapáč.

„Sme radi, že sme mohli podporiť dobrú vec. Bol to pekný večer, ktorý sme zakončili víťazstvom, takže pocity sú super. Opäť sa ukázalo, akých vynikajúcich fanúšikov máme,“ pochvaľoval si spišskonovoveský kapitán.

V obdobnom duchu sa vyjadril aj jeho náprotivok Martin Kriška. „Super akcia, dozvedeli sme sa o nej pred zápasom. Je krásne, že si v dnešnej dobe dokážu ľudia pomáhať,“ vravel líder hosťujúceho tímu.

Covid ich vyradil už trikrát

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Spišskej Novej Vsi pršali plyšáky. Postarali sa o svetový rekord?