II. liga – Dubnica si chce na jar čo najskôr zaistiť záchranu

Branislav Sarňák|2. mar 2019 o 09:00

Dubnica nad Váhom (SFZ/Branislav Sarňák) – Dubničania už v piatok otvárajú jarnú časť sezóny 2018/19, keď doma privítajú rezervu Žiliny. V tíme nováčika veria, že sa na jar pripravili dobre.

„Všetko, čo sme mali v pláne sme splnili a odtrénovali. Počas prestávky sa nám dali dokopy hráči, ktorí mali počas jesene zranenia,“ povedal tréner Dubnice Peter Gergely, ktorého zverenci sa pripravovali v domácom prostredí. Dubničania v príprave odohrali jedenásť stretnutí s bilanciou šesť výhier, jedna remíza a štyri prehry. „Na začiatku sme nastúpili aj proti ligovým tímom. Výsledky sú v mužskom futbale dôležité a počítajú sa. Dôležité však bolo, aby sme hráčom našli správne posty, na ktorých budú počas jari nastupovať,“ priblížil Gergely.

Futbalisti Dubnice zimovali na 8. mieste s päťbodovým odstupom od mužstiev v zóne zostupu. „Vypadávajú až štyria, čiže každý od siemeho miesta nadol môže byť v ohrození. Jar bude náročná a otvorená,“ konštatoval. A aký má tím okolo bývalého kouča Myjavy či Zlatých Moraviec cieľ do odvetnej časti sezóny? „Jediný cieľ máme zachrániť sa v tejto lige. Verím, že sa nám to podarí čím skôr,“ zaprial si Gergely.

Dubničania v piatok odohrali posledné prípravné stretnutie s Kroměřížom, nad ktorým vyhrali 2:1. Najbližšie ich čaká už majstrovský zápas so Žilinou B. „Počas týždňa nás čaká klasický predzápasový mikrocyklus. Želáme si, aby sme jar odštartovali úspešne, čiže výhrou,“ vyhlásil asistent trénera Peter Jakuš.

(Autor: SFZ)

Prípravné zápasy – výsledky

FK Dubnica nad Váhom – SK Hanácká Slavia Kroměříž 2:1
FK Dubnica nad Váhom – ŠK LR Crystal Lednické Rovne 7:2
FK Dubnica nad Váhom - AFC Nové Mesto nad Váhom 3:1
FK Dubnica nad Váhom – Výber ZsFZ 2:1
FK Dubnica nad Váhom – MFK Vítkovice 3:3
FK Dubnica nad Váhom – FK MŠK Považská Bystrica 1:5
FK Dubnica nad Váhom – 1. SK Prostějov 0:1
FO ŽP Šport Podbrezová – FK Dubnica nad Váhom 3:1
FK Dubnica nad Váhom – TJ KOVO Beluša 3:1
FC ViOn Zlaté Moravce – FK Dubnica nad Váhom 5:2
FK Dubnica nad Váhom – MŠK Púchov 4:1

Pohyby v kádri počas zimy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Dubnica si chce na jar čo najskôr zaistiť záchranu