II. liga – Z chvostu súťaže čaká Lokomotívu Košice a Trebišov jarná cesta za záchranou

(Zdroj: Facebook Lokomotíva Košice)
Branislav Sarňák|7. mar 2019 o 09:00

KOŠICE (SFZ/Branislav Sarňák) – Zima bola v Lokomotíve Košice poriadne horúca. Najskôr sa klub z II. ligy odhlásil, potom sa objavili informácie, že tím v súťaži napokon pokračuje a má aj nového majiteľa Jurija Dovhanyča. V Lokomotíve skončil aj športový riaditeľ Róbert Jano st. a post generálneho manažéra prevzal Vladislav Zvara.

„Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Prišiel nový vlastník, skladal sa nový tím… Tomu sa prispôsobila aj príprava a zápasy v nej. Tá prebehla bez problémov a splnila svoj účel,“ povedal Zvara. Tím mal pôvodne absolvovať dve sústredenia, jedno v Turecku a jedno na Ukrajine. „Keďže nastavala u nás premena kádra a postupne sme ho skladali, tak sme sa rozhodli do Turecka nevycestovať. V tom čase sme mali istú možno polovicu kádra, takže by to nemalo pravý význam. Absolovali sme približne desaťdňové sústredenie v Užhorode, kde sme mali adekvátne podmienky,“ konštatoval hráč s bohatými ligovými skúsenosťami.

Vietor sa prehnal aj šatňou. Odišlo dvanásť futbalistov a v kabíne sa objavilo štrnásť nových tvárí. „Pracujeme ešte na nejakých príchodoch. Chceme sa posilniť na dvoch až troch postoch. Zmeny vnímam pozitívne za futbalistov, ktorí odišli, sme získali adekvátne náhrady. Verím, že sme si vybrali tých najlepších,“ vravel Zvara, ktorý na záver prezradil cieľ po jeseni predposlednej Lokomotívy Košice. „Chceme sa zachrániť!“ vyhlásil Zvara.

Prípravné zápasy – výsledky

FC Lokomotíva Košice – FK Kechnec 1:1
FK Noves Spišská Nová Ves – FC Lokomotíva Košice 1:2
MFK Snina – FC Lokomotíva Košice 0:2
Ceglédi VSE – FC Lokomotíva Košice 2:2

Pohyby v kádri počas zimy

Príchody: Ľubomír Ivanko-Macej, Adrián Leško, Vitor Ferreira, Victor Lemos, William Lucas, Henrique Araújo, Damaceno Baiano, Leonardo Montezello, Rodrigo Faria, Henrique Fagundes, Antonio Santos, Renan De Souza, Miroslav Petko, Matúš Stropkay

Odchody: Barbosa Dos Santos, Artem Bardetskyi, Ľubomír Korijkov, Patrik Zajac, Radoslav Človečko, Mikuláš Tóth, Erik Kolbas, Juraj Hovančík, Kamil Karaš, Adam Kuľha, Jakub Novotný, František Pavúk

(Zdroj: Facebook Slavoj Trebišov)

Tréner Trebišova Džubara: Kto chcel, ten ostal

TREBIŠOV (SFZ/Branislav Sarňák) – Trebišov počas zimného obdobia predstavil nového trénera svojho A-tímu. Karol Kisel ukončil svoje pôsobenie pri tíme v októbri minulého roka, kormidla sa po ňom ujal Jozef Džubara.

Trebišovčania odohrali desať prípravných stretnutí s bilanciou päť výhier, dve remízy a tri prehry. „Na jar sme sa pripravovali v domácich podmienkach. Odohrali sme vydarenejšie i menej vydarené zápasy. Išlo nám o to, aby sme si poriadne preverili hráčov,“ povedal Džubara, ktorý neprichádza do neznámeho prostredia. „Niekedy som za Trebišov hral, tak to tu poznám,“ vravel.

Pred jarou káder opustili štyria futbalisti a nahradil ich rovnaký počet nových futbalistov. „Kto chcel, ten odišiel, kto chcel, ten ostal. Sme aj farma Michaloviec, tak v niektorých zápasoch nám možno pomôžu hráči Zemplína. Chýba nám však stredná generácia futbalistov, máme mladých a starších hráčov. Káder je uzavretý,“ konštatoval Džubara, ktorého zverenci sú po jeseni na chvoste druholigového pelotónu. „Podľa matematických prepočtov musíme bodovať v čo najväčšom počte zápasov. Chceme sa pobiť o záchranu,“ vyhlásil Džubara.

Prípravné zápasy – výsledky

Slavoj Trebišov – FK Humenné 1:0
Slavoj Trebišov – MFK Snina 4:1
Slavoj Trebišov – FC Košice 0:1
MFK Vranov nad Topľou – Slavoj Trebišov 3:6
Slavoj Trebišov – OŠFK Šarišské Michaľany 1:2
Slavoj Trebišov – MŠK Tesla Stropkov 4:1
FK NOVES Spišská Nová Ves – Slavoj Trebišov 3:0
Kisvárda FC – Slavoj Trebišov 0:0
Slavoj Trebišov – Cigánd SE 1:1
Slavoj Trebišov – MFK Zemplín Michalovce 3:2

Pohyby v kádri počas zimy

Príchody: Tomáš Dráb, Dominik Sočuvka, Patrik Zajac, Barbosa Dos Santos

Odchody: Peter Šuľák, Pavol Šuľák, Jakub Giertl, Erik Gibilov

(Autor: SFZ)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Z chvostu súťaže čaká Lokomotívu Košice a Trebišov jarná cesta za záchranou